Koken op inductie, is dat veilig?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Koken op inductie, is dat veilig?

Dit onderwerp bevat 19 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Kaaskanlekkerzijn 8 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)
  • Auteur
    Berichten
  • #156796

    Dot
    Participant

    Hallo allemaal,
    Ik kreeg van mijn natuurarts de naam van Juglen Zwaan door en lees op de website dat hij je met vragen doorverwijst naar dit forum. Zodoende heb ik een account aangemaakt. Ik ben benieuwd naar zijn reactie, reageert hij hier ook?
    In elk geval, wij gaan binnenkort verhuizen en een nieuwe keuken kopen. Drie jaar terug dacht ik nog nergens over na, en liet ik in mijn keuken een magnetron en inductiekookplaat plaatsen. Die magnetron komt er niet meer in, maar het koken op inductie bevalt me wel erg goed. De inductiekookplaat verwarmt d.m.v. magnetisch veld, tenminste zo wordt het uitgelegd. Nu heb ik wel eens ergens gelezen dat dit toch ook niet goed is voor je voedsel. Heeft iemand hier meer informatie over? Wij twijfelen nu behoorlijk, en dit is onze kans om te kiezen: doorgaan met inductie of toch weer op gas…
    Ik lees graag of iemand mij er iets over kan vertellen. De natuurarts verwees me hier naar toe, want ze zei dat er hier heel veel informatie te vinden is. En dat is ook zo volgens mij. Ik ga eens lezen!
    Groeten, Dot

    #156799

    muis
    Participant

    Ik heb hetzelfde probleem. Ook verhuizen met nieuwe keuken en ook veel twijfel. We willen geen gasleiding en gemakstechnisch is de inductie ideaal. Maar toch zit ik te denken over keramisch, omdat dit gezonder schijnt.

    #156800

    Hamster
    Participant

    Als ik de keuze zou hebben zou ik altijd voor gas gaan. Inductie lijkt mij toch een experiment. Better safe than sorry.

    Hier nog een artikeltje over inductie:
    http://www.thehealthyhomeeconomist.com/induction-stove-dangers-what-to-buy-instead/

    #156801

    Tanja
    Participant

    Welkom Dot, er zit een zoekfunctie op de site, daarmee vindt je bijvoorbeeld dit:http://annawaterkristal.mijnwebadres.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=150369
    Ik hou het fijn op gas.

    #156808

    fatsnotbad
    Keymaster

    Anneke Bleeker:

    Rode kool in een pannetje op het vuur, niet in een magnetron en ook niet op een inductiekookplaat. Deze heeft namelijk dezelfde uitwerking als de magnetron. Gewoon op het vuur, koken zoals men in vroegere tijden al deed.

    http://www.uitdaging.net/gezond/magnetron_en_onwetendheid.html

    Mike

    #156812

    muis
    Participant

    Ahh nee dan ‘moet’ er dus wel een gasleiding komen.

    #156814

    marianu
    Participant

    En Keramische kookplaat dan?

    #156816

    fatsnotbad
    Keymaster

    Opnieuw Anneke Bleeker:

    Bij gezond kokkerellen hoort ook dat je geen magnetron, inductiekookplaat of keramische kookplaat gebruikt.

    http://www.project7-blad.nl/2015.12.06-GVL-NIEUWSBRIEF-12-06-LV2.pdf

    Mike

    #156817

    100%leven
    Participant

    En anderen vinden koken op gas weer ongezond:

    http://www.fonteine.com/aardgas_ongezond.html

    Mark

    #156820

    Tanja
    Participant

    Ik zou ook het allerliefste een AGA in mijn huis zetten…

    #156825

    muis
    Participant

    AGA is ook in vele varianten zie ik.

    #156827

    Hamster
    Participant

    Wanneer je een afzuigkap hebt is dat argument tegen koken op gas wel al minder valide.

    #156828

    Tanja
    Participant

    Dat klopt dan gelijk zo’n ouderwetse op kolen 🙂 of een rayburn houtgestookt.

    #156829

    muis
    Participant

    Hoe zit het met de elektrische aga dan?

    #156833

    Marijan
    Participant

    op Rayburn houtgestookt, is fijn koken.
    Er staan er wel eens op Marktplaats (opknappers) voor een leuk klein prijsje.
    Op E-bay wel veel meer keus, ik heb geen flauw idee of wij daar ook kunnen kopen als Nederlanders.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.