Koffie

Dit onderwerp bevat 9 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tanja 3 jaren, 9 maanden geleden.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
  • Auteur
    Berichten
  • #3179

    E123
    Participant

    Ik zocht een artikel om door te sturen naar mijn zus over de nadelige gevolgen van koffie. Las ik dit artikel op http://www.leefbewust.com.

    Wat vinden jullie van dit soort onderzoeken?

    Cafeïnehoudende koffie leidt tot een lager risico op mond- en

    keelholte kanker

    Amerikaans onderzoek laat zien dat het nuttigen van meer dan 4 koppen koffie per dag het risico van overlijden door mond- en keelholte kanker enorm verminderd.

    De auteurs zeggen dat mensen die meer dan vier kopjes cafeïnehoudende koffie per dag dronken voor de helft minder risico lopen om een van deze dodelijke kanker te krijgen, in vergelijking met degenen die slechts af en toe of die nooit koffie dronken.

    Het onderzoek is online gepubliceerd in the American Journal of Epidemiology. De auteurs zeggen dat er nog meer onderzoek nodig is om het biologisch mechanisme dat aan het werk gaat op te helderen. Vorige epidemiologische onderzoeken hebben gesuggereerd dat koffie inname wordt geassocieerd met verminderd risico op mond- en keelholtekanker.

    Om de bevindingen verder te onderzoeken onderzochten onderzoekers associaties van cafeïnehoudende koffie, cafeïnevrije koffie en thee inname met dodelijke mond- en keelholte kankers in de kanker preventie studeren II, een potentiële Amerikaanse cohortstudie begonnen in 1982 door de American Cancer Society., onderzocht onderzoekers verenigingen van cafeïnehoudende koffie, cafeïnevrije koffie en thee inname met fatale mond- en keelholte kanker in de kanker preventie study II, een potentiële Amerikaanse cohortstudie reeds in 1982 opgestart door de American Cancer Society.

    Onder 968.432 vrouwen en mannen die kankervrij waren bij aanvang van het onderzoek waren er 868 sterfgevallen als gevolg van mond- en keelholte kanker tijdens een 26 jarige follow-up. De onderzoekers zagen dat consumptie van meer dan vier kopjes cafeïnehoudende koffie per dag werd geassocieerd met een 49 procent lager risico van mond- en keelholte sterfgevallen ten opzichte van neen/af en toe koffie inname (RR 0.51, 95%- betrouwbaarheidsinterval [CI] 0.40-0.64).

    Een dosisafhankelijke daling van het relatieve risico werd waargenomen met elk één verbruikt kopje per dag. De associatie is onafhankelijk van het geslacht, status van roken of alcoholgebruik. Er was een suggestie van een soortgelijke koppeling onder degenen die meer dan twee kopjes per dag cafeïnevrije koffie dronken hoewel dat slechts marginaal aanzienlijk was. Geen associatie werd gevonden bij het drinken van thee.

    De bevindingen zijn specifiek gebaseerd op fatale gevallen van mond- en keelholte kanker die zich in een periode van 26 jaar hebben voorgedaan. Koffie is een van de meest geconsumeerde drank in de wereld en bevat een variëteit van antioxidanten, polyphenols en andere biologisch actieve bestanddelen die kunnen helpen om ons tegen ontwikkeling van kanker te beschermen aldus auteur Janet Hildebrand, MPH.

    “Hoewel er in de Verenigde Staten minder mond- en keelholtekanker voorkomt is deze vorm van kanker een van de tien meest voorkomende in de wereld. Onze bevinding versterkt het bewijs van een mogelijke beschermende werking van cafeïnehoudende koffie in de etiologie en/of progressie van kanker van de mond en farynx. Het kan van groot belang zijn om te onderzoeken of koffie verbruik tot een betere prognose van mond- en keelholtekanker diagnose kan leiden.

    Vertaling: Angelique Broers

    #75060

    Webmaster
    Participant

    Propaganda van de koffie-industrie, vermomd als ‘wetenschap’. Wie heeft deze ‘onderzoekers’ betaald? Om de zoveel tijd kom je dergelijke ‘studies’ tegen, die vervolgens breed worden uitgemeten in de media. Enkele jaren terug zag ik nog een ‘wetenschapper’ op het journaal die doodleuk vertelde dat koffie niet vochtafdrijvend is. Yeah right! Don’t believe the hype!

    Mike

    #75061

    ruud
    Participant
    #75062

    Ik vind het eigenlijk maar raar dat Ron dat op zijn site zet maar oké.

    Dus er was al een topic over? Sorry dan.

    #75063

    zizou789
    Participant

    ik moet zeggen een bakkie koffie op zn tijd is wel erg lekker! ik ondervind er ook niet zoveel nadeel van naar mijn inzicht; als ik het maar hou op minimaal 2 bakkies per dag. ik weet niet of de koffieboon zodanig gemanipuleerd is, dat het ook echt schadelijk

    is geworden voor onze gezondheid; dit is bijvoorbeeld met brood wel het geval.

    koffie is een natuurprodukt, en lijkt me daarom, niet echt een probleem, mits met mate het gedronken wordt.

    zizou789

    #75064

    ruud
    Participant

    Zouden de berichten over wetenschappelijke bevindingen van voordelen van koffie voor onze gezondheid dan echt telkens alleen de plank misslaan?

    http://www.greenmedinfo.com/search/gmi/coffee

    http://www.naturalnews.com/039052_coffee_grounds_supplements_antioxidants.html

    #75065

    cham
    Participant

    Geen idee of alle onderzoeken niet kloppen. Drink zelf ook geen koffie. Zou de eventuele schadelijkheid niet aan de pure boon zelf liggen maar aan het bewerkingsproces dat het ondergaan heeft?

    #75066

    Anoniem

    ja cham dat zou best kunnen. ik heb wel eens van een koffiekenner gehoord dat je nooit caffeine vrije koffie moet drinken., dat is zeer slecht, er wordt heel veel chemische troep gebruikt om de caffeine eruit te halen.

    #75067

    Wij drinken sporadisch biologische cafeïnevrije koffie. Is dat dan toch nog slecht voor de gezondheid?

    #75068

    Tanja
    Participant

    Cafeïnevrij maken van koffie is een bewerking, maar ik las pas dat er nauwelijks nog schadelijke chemicaliën voor worden gebruikt (vroeger wel).

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Cafe%C3%AFne-extractie

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.