Kiemzaadjes weken en kweken

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Kiemzaadjes weken en kweken

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Zora 3 jaren, 7 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #4033

    Zora
    Lid

    Hoi allemaal,

    Wij eten graag kiemzaden,helaas kon ik in de winter niet veel kweken omdat het te koud was in huis, nu ga ik er weer mee beginnen.

    Ik las (was het bij alleen lezen, of de site van Lia?) over kweken van groente e.d op zeezout.

    Ik week eerst de zaden in water, kan ik daar ook al sole bijvoegen en welke hoeveelheid moet ik daarvoor aanhouden?

    Of is het beter om het kweken zelf alleen op sole te zetten?Welke hoeveelheid moet ik daarbij aanhouden? Of is dat per zaad verschillend?

    Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

    #85359

    Webmaster
    Participant

    Ga uit van 2-3 gram zeezout per liter water.

    Mike

    #85360

    Zora
    Lid

    Fijn Mike, dank je. En begrijp ik goed dat ik het weken dus ook in de sole kan doen? Of is het nogal dubbelop op die manier?

    #85361

    Webmaster
    Participant

    Nee, voorweken in Sole is nog beter, dus niet dubbelop.

    Mike

    #85362

    autumn
    Participant

    Ik kweek de hele winter door kiemzaden en bij mij in huis wordt het zelden warmer dan 18/19 graden. Daar doen ze het goed op. Met warmte gaat het kiemen veel sneller, maar doen ze het koud dan niet?

    #85363

    Zora
    Lid

    Mike, hartelijk dank!

    DennIS, bij ons staan ze bij het kweken voor het raam op de vensterbank en daar wordt het nog kouder dan 18-19 graden. We krijgen vrij veel wind vooral op die plek, tja oud huis 😉

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.