Kefirkwark

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Kaaskanlekkerzijn 2 jaren, 1 maand geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
  • Auteur
    Berichten
  • #3165

    Anoniem

    Beste mensn, wie weet hoe je kefirkwark maakt? Wie heeft een heel goed recept hiervoor???

    Groeten lizzy

    #74743

    Rox
    Lid

    Ik heb geen recepten maar ongeveer einde van deze maand kan je boek bestellen van Peter Bauwens dan kan je verschillende water kefir melkeifir maar ook recepten hoe je kefirkwark en kefirkaas moet maken http://www.kefirboek.tk/

    maar dan moet je ook een Kaasdoek(neteldoek erbij kopen

    die kan je bij http://www.kefirshop.nl/a-28079855/kefir-bestellen/kaasdoek-neteldoek-30-x-30-cm/

    bestellen.

    #74744

    Mtje
    Participant

    ik heb ( voor het eerst) zelf kefir gemaakt en het smaakt best zuur. Toch een flink verschil met de kefir die in in Midwoud kocht. Echter die wordt gemaakt van droge korrels en ik heb een levend kefir plantje.

    Ik moet nog erg wennen aan de smaak en vraag me af of ik het mag mengen met een sapje, vers fruit, honing ( van de imker) oid om het minder zuur te laten smaken. Of gaat dat ten koste van de werking van kefir?

    Verder las ik dat je de kefir ka laten uitlekken in een schone theedoek… dan wordt het yoghurt?

    #74745

    cham
    Participant
    Quote:
    Wie heeft een heel goed recept hiervoor???

    Zo maak ik kefirkwark:

    Leg een kaasdoek in een grove zeef boven een beslagkom en giet hier de kefir op. Laat dit een nachtje uitlekken en de volgende ochtend heb je kwark. De overgebleven wei kun je gebruiken als basis voor dressings etc.

    #74746

    Tanja
    Participant

    Als je slagroom laat mee fermenteren wordt de kefir minder zuur, om te wennen zou je er idd wat honing door kunnen doen of wat fruit.

    #74747

    Devotion
    Participant

    Dan heb ik echt Kefir’roomkaas’ kan het geen kwark meer noemen

    Maar wel lekker! misschien op een plakje desembrood.. beetje bieslook er door 😀

    #74748

    Mtje
    Participant

    en honing of fruit toevoegen aan de kefir gaat niet ten koste van de werking? ( pro biotica)

    #74749

    Kaaskanlekkerzijn
    Participant

    Ik zou het alleen toevoegen vlak voor dat je het gaat eten, anders gaat het gisten en stroomt de fles open als je hem dan na een paar uur weer open draait. Je kan er wel meteen kruiden aan toevoegen. Extra slagroom mee fermenteren maakt de smaak ook milder.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.