Karnemelk

Dit onderwerp bevat 15 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tanja 3 jaren, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
  • Auteur
    Berichten
  • #2950

    mijnlijf
    Participant

    Al tijden schreewt mijn lichaam om melk .

    Ik kan er zelfs niet van slapen .

    Maar omdat ik hier echt niet aan rauwe melk kan komen heb ik gisteren maar bio karnemelk gekocht en me tegoed gedaan aan een halve liter ineens .

    Ik heb al zeker 7 jaar geen melk meer gedronken maar ik bleef er naar snakken gewoon .

    Please vertel me dat dat goed is !

    #72032

    cham
    Participant

    Ja waarom niet? Karnemelk is alleen mager, ik

    zou er slagroom bij doen. 🙂

    #72033

    mijnlijf
    Participant

    Ja maar karnemelk is niet rauw toch ?

    En slagroom in de winkel ook niet . 🙁

    #72034

    cham
    Participant

    Nee dat niet idd, dus neem de beste die je kunt vinden.

    Maar waarom geen kefir zelf maken, evetueel van niet rauwe

    Demeter melk bij gebrek aan rauwe melk. Kefir smaakt lekker

    ook lekker fris/ zuur maar is vele malen gezonder.

    #72035

    mijnlijf
    Participant

    Daar ga ik me maar eens in verdiepen .

    Bedankt !

    #72036

    Anoniem

    0297- 593213

    Dit is het nummer van de firma Rademaker in Mijdrecht, die verkopen kefirpoeder. Ze hebben geen website.

    Het kost iets van 6 euro voor 3 zakjes als ik me goed herinner. Ik doe ongeveer 2 maanden met 1 zakje.

    #72037

    mijnlijf
    Participant

    Super ! Bedankt !

    #72038

    ruud
    Participant

    Ik vind karnemelk erg lekker en goed zoals die is.

    Gefermenteerde producten heb ik ook liever dan niet-gefermenteerde producten.

    Bij een boer is karnemelk wel vaak rauw te krijgen, althans de boer die ik wel eens bezocht had ook rauwe karnemelk.

    #72039

    Anoniem

    Ik zie gepasteuriseerde zuivel als fout. Dus ook karnemelk.

    Slechte/schadelijke eiwitten en foute verzuur/mineraalverhoudingen.

    Gelukkig mijdt je met de bioversie in elk geval antibiotica e.d.

    als het goed is.

    Een keer jezelf tegoed doen aan zoiets is daarentegen geen misdaad 🙂

    #72040

    mijnlijf
    Participant

    Dus ook geen kefier maken van gepasteuriseerde melk dan ?

    #72041

    Anoniem

    Je kan ook kefirplantjes kopen. Die gebruik ik altijd. Ik vind het persoonlijk lekkerder dan de zakjes. En je hoeft als je hygienisch werkt nooit nieuwe te kopen, gaat een leven mee.

    #72042

    Anoniem

    Ik spoel de kefir plantjes niet af als ik er weer melk bij doe,of is het beter van wel?

    #72043

    Anoniem

    danielle dat doe ik ook niet anders verstoor je steeds de bacteriecultuur heb ik me eens laten vertellen

    #72044

    Anoniem

    ik spoel ze soms wel af omdat ze anders beginnen te schimmelen of moet ik beter nieuwe kopen?

    #72045

    Anoniem

    ik spoel ze eigenlijk nooit af, of ze moeten een paar dagen in de koelkast hebben gestaan . dan even heel ff de kraan erop.

    bij mij zijn ze nooit gaan schimmelen en eigenlijk heb ik ze al maanden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.