Honing: heldere of creme?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Honing: heldere of creme?

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  autumn 3 jaren, 6 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #4399

    Ik ben enige tijd geleden geheel overgestapt van normale kristalsuiker naar koudgeslingerde honing.

    Nu vroeg ik mij alleen af of er een verschil is tussen heldere honing en dikke stroperige creme-honing?

    En met verschil doel ik voornamelijk op de gezondheidsaspecten ervan.

    Want qua uiterlijk verschillen ze nogal van elkaar, maar als je me zou vragen wat nou verder het verschil is tussen de 2 zou ik dat kunnen aangeven jammergenoeg.

    Alvast bedankt, David.

    #90191

    cham
    Participant

    Neem koudgeslingerde honing die zo donker mogelijk is. De Traay is een goed merk

    #90192

    autumn
    Participant

    Crème of heldere honing is qua gezondheidsaspect gelijkwaardig. Creme-honing is honing die licht gekristalliseerd is en geroerd wordt om een dikkere, maar toch smeerbare variant verkrijgen. Meer info: http://www.imkerpedia.nl/wiki/index.php/Cr%C3%A8me_honing

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.