Hoi, ik ben Wouter, en ik hou van echte levensmiddelen!

Forum Forums Stel jezelf even voor Hoi, ik ben Wouter, en ik hou van echte levensmiddelen!

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 3 maanden, 3 weken geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #162862

    WouterB
    Participant

    Hallo allemaal,

    Ondertussen een halve eeuw oud, en van kindsbeen af gepokt en gemazeld in wild & gevogelte. M’n eerste pluk – panklaar maken – braden project was een toen nog gewoon door een jager geschonken wintertaling.

    Tot m’n door medische redenen gedongen uitval in alle aspecten bezig geweest met alle aspecten van voeding en ecologie.

    Buiten allerlei aspecten op culinair niveau, altijd bezig geweest met het totaal nuttig aanwenden met alles van het beest, wat voor een redelijk doel is gedood (ik slachtte ook zelf, al was dat kilo-technisch op zeer beperkt, en regeltechnisch niet vol te houden niveau).

    Daarnaast had ik een kleine ambachtelijke productiefaciliteit tot het produceren van binnen dat assortiment, diverse complimentaire fruitconserven en fonds (van de zelf verwerkte karkassen/botten), tot het aanwenden van diverse triglyceriden tot het herformeren tot biodiesel. Ik heb meer dan 8 jaar gereden met een goeie dieselmotor (VW), waar men bij de jaarlijkse APK niets begreep van de niet aanwezige roetuitstoot…

    Gezien die achtergrond, waarbij rijping en fermentatie en smaakvorming van gevogelte en wild mij eigen zijn, kwam ik in mijn huidige, en helaas achter de laptop liggende bestaan, in het besef van garum.

    Een oude vorm van een Grieks/Romeins condiment, een moeilijke term om het gebruik te beschrijven zoals we nu met mayonaise of ketchup doen.

    Afijn, in een ‘short cut’ Garum is een (dunne) saus/vloeistof die door de Romeinen gebruikt werd.

    Ik ga bij mijn huidige -reverse engineering- naar de techniek van ontbinding van viseiwitten uit van de oude beschrijvingen, maar die kloppen niet met wat ik constateer.

    Zo zie ik het ook giga fout gaan met de diverse ‘levertraan’ onderwerpen. Een hoop gebral voor inferieure, en het best te vermijden (verrotte en giftige) spul.

    Hieronder hopelijk een foto van mijn kwalitatief (beter dan Dave Wetzel’s broddelwerk) zeer bescheiden opzet om een eerlijke garum te maken.
    [img]https://myalbum.com/photo/n00DeZWZbSap/360.jpg[/img]
    Edit: Werkt kennelijk niet…

    https://myalbum.com/photo/n00DeZWZbSap/360.jpg

    garum

    Kwantitatief is het natuurlijk helemaal niks, en da wou ik graag ook zo houden.

    Inhoudelijk ben ik wel zo ver dat Dave Wetzel inhoudelijk ‘poep blijft praten’, die gozer is zo gecompromitteerd dat ie echt niet op zijn knieĆ«n wil…

    Het zou toch echt beter zijn al hij, en al zijn ‘ziende blind zijnde’ volgers dat nu eens wel deden.

    Groetjes, Wouter

    #162865

    Binc
    Participant

    Zo, ook goedemorgen!

    En waar komt al deze wijsheid ineens vandaan?

    Heb je soms zelf lab onderzoeken gedaan om tot deze conclusie te komen?
    Of is dat omdat je allerlei wilde verhaaltjes leest op internet en kom je hier even de boel op zijn kop zetten?

    Waar zijn jouw bewijzen dan om te beweren dat de producten van green pasture ranzig zijn?
    Op basis van de beweringen die je hier stelt komt dat bij mij niet zo overtuigend over.

    #162866

    fatsnotbad
    Keymaster

    Zie mijn reacties op de ongefundeerde uitspraken van Wouter in de levertraantopic.

    Mike

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.