Hamburger zonder koe?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hamburger zonder koe?

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  ruud 3 jaren, 4 maanden geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
  • Auteur
    Berichten
  • #4413

    ruud
    Participant

    http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1346672

    In dit programma wordt het thema hamburger zonder koe besproken.

    Mark Post, hoogleraar kunstmatige fysiologie, licht dit thema van het kunstvlees toe in Pauw en Witteman.

    Eet smakelijk!

    #90306

    Anoniem

    Je link gaat naar de uitzending van 22 mei, maar geen Mark Post, verkeerde datum?

    P&W is heel geraffineerd , ellendig hoe je daar gemanipuleerd wordt. Het treurige is dat die mensen die daar zitten ook echt geloven wat ze zeggen.

    Wat ik merk is dat veel mensen hun meningen uit P&W halen; en dan met het idee dat ze dan echt een serieuze mening hebben waar over is ‘nagedacht’ enzo. Maar dat is dus helemaal niet waar, het wordt voor je opgezet, en alles draait steeds maar in een rondje.

    Je kunt beter naar B&B (Bold&Beautiful) kijken denk ik.

    #90307

    ruud
    Participant

    Potverdikkie, ik moest snel weg net dus ik heb de uitzending nog niet kunnen zien.

    Ik kon ook niet vinden waar die Mark Post precies in het programma werd geintroduceerd.

    Volgens mij klopt de aankondiging niet.

    Vanaf nu houden we Mark Post wel goed in de gaten met zijn kunstmatige fysiologie http://www.fys.unimaas.nl/post.html . Hij kan best in The bold & the Beautiful denk ik Thijs:-) Misschien zat die daar wel in?

    Quote:
    Mark Post is hoogleraar vasculaire fysiologie en hij werkt aan de ontwikkeling van kunstmatig vlees.

    staat hier: http://www.publiekeomroep.nl/ maar bij doorklikken gaat de link weer naar woensdag P&W 22 mei 2013 waar Mark Post dus volgens jou niet inzat.

    http://www.retaildetail.eu/en/in-beeld/item/14967-de-eerste-koe-loze-hamburger-wordt-binnenkort-voorgesteld

    #90308

    ruud
    Participant

    Mark Post – Meet the new Meat

    Quote:
    Geupload op 7 jan 2012

    What do you think of lab-grown meat? “Yuck” might be your first reaction. According to professor Mark Post, however, it could become the environmentally friendly alternative for breeding cows and pigs for meat consumption.

    Presented at the Next Nature Power Show 2011 in Amsterdam.

    #90309

    ruud
    Participant

    http://www.sott.net/article/262714-Meet-schmeat-Lab-grown-meat-to-hits-the-grill-this-month

    Nepvlees dankzij Mark Post. Hij zegt:

    Quote:
    “And I’m sure it will because it’s a very enticing idea for many people.”

    Quote:
    Maastricht University physiologist Mark Post is expected to grill a patty of lab-grown meat that has taken two years and €250,000 ($338,000) to produce. Maastricht University physiologist Mark Post is expected to grill a patty of lab-grown meat that has taken two years and €250,000 ($338,000) to produce.

    Is dat ons belastinggeld?

    Quote:
    Michael Noble, head chef and owner of Calgary’s Notable restaurant, has a different perception of in vitro meat.

    “I don’t get it and it scares the heck out me,” said Noble, whose restaurant specializes in gourmet burgers and aged Alberta beef.

    He’s also skeptical about how lab-grown meat would taste.

    “There’s absolutely no way that you can recreate the flavour of what Mother Nature and the universe creates for us in the lab,” he told The Current. “There’s no way.”

    #90310

    Anoniem

    Wat een treurigheid straalt dit uit. http://images0.tcdn.nl/binnenland/article21684880.ece/BINARY/q/MVNJP.jpg

    Opgeslokt, verblind, versleten. Zullen we de man in de lange jas maar wat toestoppen ?

    #90311

    ruud
    Participant
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.