Glucose is glucose maar waarom wordt je van vers fruit niet dik en van brood/koek wel?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Glucose is glucose maar waarom wordt je van vers fruit niet dik en van brood/koek wel?

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Eugene 3 jaren, 4 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #5125

    Eugene
    Lid

    Wellicht weten de Paleo/Weston price mensen dit wel. Want bij anderen krijg ik ondoorzichtige antwoorden.

    Alle koolhydraten ook uit vers fruit, en ook uit koek/brood/pasta worden omgezet in je lichaam in glucose. Glucose wordt opgeslagen als vet als je dit niet verbruikt ongeacht. Want glucose is glucose. Waarom wordt je dan toch niet dik van fruit hoeveel je ook neemt en terwijl er wel veel suikers in zitten. Maar van koek/snoep/pasta/brood wél?

    #99177

    Webmaster
    Participant

    Fruit bevat geen glucose maar fructose. Fructose wordt opgeslagen in de lever en vervet deze. Om deze reden heeft fructose een lage GI maar is toch schadelijk, maar dan meer op de lange termijn.

    Mike

    #99178

    Eugene
    Lid

    Bednakt Mike, weer wat geleerd.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.