Gevaarlijke (koeken)pannen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Gevaarlijke (koeken)pannen

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  djvlad 3 jaren, 6 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #4383

    djvlad
    Lid

    Teflon pannen letterlijk onder vuur

    Anti-aanbakpannen moet je mijden als de pest. Ze zijn uiterst giftig.1.

    Het aanbrengen van een anti-aanbaklaag vraagt een uiterst ingewikkeld chemisch proces.

    Want een laag die niet plakt, hechten aan een pan is niet zo logisch.

    Ook de productie is bangelijk vervuilend. Fabrikant Du Pont is reeds akkoord om $345 miljoen schadeloosstelling te betalen aan 60.000 inwoners van West Virgina en Ohio wegens het vervuilen van leidingwater met PFOA, een chemische stof die gebruikt wordt bij de productie van Teflon.2.

    Gassen van teflon pannen zijn in staat om een zangvogel tot zwijgen te brengen en de protesten tegen teflon in Amerika groeien met de dag.

    De economische belangen voor Du Pont zijn enorm want 70% van alle pannen hebben deze coating.

    Maar het gros van de Amerikanen blijkt nu de stof PFOA in het bloed te hebben. Deze stof wordt nu door de overheid gezien als mogelijk kankerverwekkend.

    Dit zijn enkele stukken van artikelen die op deze site staan:

    zie: http://www.fonteine.com/teflon_pannen.html

    Heb zelf de koekenpannen met de veilige ceramische laag 🙂

    #90049

    Anoniem
    #90050

    djvlad
    Lid

    ok bedankt 😉

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.