gekiemd tarwebloem

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid gekiemd tarwebloem

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Rox 3 jaren, 10 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #3020

    Colin
    Lid

    Voor mensen die graag tarwe willen blijven gebruiken zonder vergift te worden door fytinezuur en verder geen last van gluten hebben: instructies om gekiemd tarwebloem te maken:

    http://www.weedemandreap.com/2013/01/how-to-make-sprouted-wheat-flour.html

    Je zou een graanmolen moeten hebben, maar de schrijfster zegt je kunt ook een Cusinart gebruiken (?).

    #72926

    Rox
    Lid

    Is het ook niet zo dat witte rijst en witte meel beter is dan volle granen om er in dat vliesje ook lectine in zit wat net sow schadelijk is als fytinezuur alleen minpuntje is dat je dan pure suiker naar binnen werkt sow je witte rijst of witmeel ook kunnen femeteren?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.