brood

Dit onderwerp bevat 22 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  muis 3 maanden, 3 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)
  • Auteur
    Berichten
  • #131706

    duimpje
    Participant

    sinds een tijdje eet ik rijst met roomboter en kzz voor de nodige koolhydraten.
    graag zou ik dit ook eens willen vervangen door brood,maar waar moet ik op letten want ik neem aan dat zuurdesembrood ook niet altijd oke is.

    http://www.natuurlijkenheerlijk.nl/over-ons/natuurlijk-h-eerlijk

    zouden jullie eens willen kijken naar deze site?,leverancier zit bij mij om de hoek,of er eventueel een goed brood bij zit?

    of is zuurdesem per defenitie goed omdat de ingredienten gefermenteerd zijn?
    ik heb er totaal geen verstand van.

    b.v.d.silvia

    #131715

    Devotion
    Participant

    Je weet nooit of Desem echt Desem is, omdat de wet hierover niet duidelijk is.
    Voor zover ik weet mag het al Desem genoemd worden als er een ‘paar’ % Desem of zelfs desempoeder in het brood verwerkt zit.

    Wil je graag brood eten, neem dan het brood van Van Menno, hier bestel ik ook af en toe.
    Kost wat, maar dan heb je wat!

    #131721

    naief
    Participant

    ik heb begrepen dat desembrood een uur 8 nodig heeft om de fytine goed af te breken. (alleen de rijstijd of ook incl bakken??? dat weet ik niet). Mijn bakker doet er 6 uur over. Beter dan niets.
    Vragen aan de bakker is de beste manier om er achter te komen.
    Devotion, ik vraag als ik het wil weten of het brood gistvrij is.

    #131722

    naief
    Participant

    Nou duimpje ik heb op een paar biobroden geklikt, maar als ik die ingrediëntenlijst zie, dan hebben ze de klepel nog niet gevonden

    #131723

    duimpje
    Participant

    oke dank jullie wel ,ik zag inderdaad op de site ingrediënten die er niet in horen te zitten maar weet niet in hoeverre het desem deze onschadelijk maken.

    brood van menno??

    silvia

    #131724

    Heksje
    Participant

    @duimpje: Brood van Menno is hier te vinden –> http://shop.vanmenno.nl

    (heb ik toch net mijn oventje weggegeven 😕 )

    #131728

    duimpje
    Participant

    dat ziet er inderdaad een stuk beter uit het brood van menno,dank je voor de link.

    ik heb nu twee broden van die andere site ,pff het is een hele zoektocht in het begin ,maar ja dan maar de kliko in.

    ik neem aan dat dit wel een goede koolhydratenbron is volgens het wapf?,en dan ook gewoon 50 tot 100 gram droog gewicht aan houden?

    silvia

    #131736

    moestuin
    Participant

    voor wie zelf desembrood wil bakken, ik heb wel een starter hier.
    hij heet pietje en hij doet het prima.
    ik eet zelf geen brood, maar mijn man wel. dus vandaar.
    wie wil, kan van mij een beetje krijgen.
    als je zelf wilt bakken kan ik je de site van Levine aanraden, staan heerlijke recepten en duidelijke uitleg.
    Je kan het brood zo lang als je wilt laten fermenteren. Ik doe meestal het desem met gelijke delen water en speltbloem. Roer het even door elkaar en laat het 8 uur staan.
    Daarna doe ik er de juiste hoeveelheid bloem bij dat je een samenhangend geheel krijgt. dat laat ik weer een paar uur staan. Totdat het brooddeeg is geworden, dat gaat vanzelf, je hoeft dus niet te kneden. Dat flicker ik dan in een oven, of laatste tijd zelfs op de BBQ en dan heb je heerlijk smaakvol brood.
    voor wie meer details wil over het recept, let me know!

    #131741

    Marijan
    Participant

    ik heb altijd begrepen dat een desemstarter een week moet rijpen, steeds weer een beetje bloem en water toevoegen, roeren, laten staan enz.

    #131748

    Gerard
    Participant

    Als het gaat om zo min mogelijk fytinezuur binnen te krijgen:
    Spelt bevat 40% minder fytinezuur in vergelijking met tarwe. Je zoet dan wel de juiste soort spelt hebben, Oberkulmer Rotkorn is een zeer smakelijke soort.
    Zelf brood bakken is niet echt moeilijk en je weet dan precies wat er in zit.
    Je kan uitgaan van speltbloem met een roggezuurdesemcultuur. Rogge bevat fytase, dat breekt het fytinezuur af, wat wil je nog meer.
    Om goed brood te bakken heb je alleen een oven nodig, een voldoende grote kom en een aanrecht. En wat ervaring, al doende leer je het vanzelf.

    #131751

    duimpje
    Participant

    oke gerard ik maak uit je woorden op dat jij dit brood zelf maakt?

    kun je beschrijven voor mij hoe je dit dan doet?
    zou het graag zelf willen leren.

    gr silvia

    #131759

    Gerard
    Participant

    Ik bak nu geen brood meer, maar heb het wel een paar jaar gedaan. Ik bakte alleen gistbrood, ook wel met voordeeg, dat zit er een beetje tussenin.Je kan eens bij het volgende forum te rade gaan:
    http://www.broodbakforum.nl/index.php
    Zelf broodbakken is heel leuk om te doen (als je de eerste, soms wat moeilijke stappen achter de rug hebt)

    #157862

    paika14
    Participant

    Hoi wil graag zelf glutenvrij brood bakken. Probeer het nu met amandelmeel maar dat is best duur. Heeft iemand een goedkopere recept wat ik kan proberen?

    #157874

    ManonG
    Participant

    Geen idee of het WP-proof is, maar je kan glutenvrij brood maken met half boekweitmeel en half quinoameel.

    #157878

    Tanja
    Participant

    WP-proof kun je het maken door er een zuurdesem van te maken bv mbv kefir je deeg te laten fermenteren.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.