Bloemkool

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Godsgeschenk 1 jaar, 8 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #121693

    Godsgeschenk
    Participant

    Hoi,

    Ik heb gekeken naar het thema goitrogenen, maar dat bestaat niet meer. Daarom maak ik een nieuw topic aan. Ik heb met de slowcooker soep gemaakt van runderwang en een hele bloemkool. Ik weet dat bloemkool goitrogenen bevat, maar dat met goed koken die eruit gaan. Nu heb ik dat dus in de spoep gedaan en de soep gegeten. Hij was goddelijk lekker (ik heb hem zelfs vanmorgen vroeg gegeten).
    Maar, zitten die goitrogenen nu niet in de soep. Moet ik de bloemkool niet apart koeken en dan het water afgieten of is het geen probleem dat ik dus het soepwater eet?

    #121962

    Godsgeschenk
    Participant

    Niemand….
    Is best belangrijk, denk ik zo.

    #121966

    Lievergezond
    Participant

    hoi Dorothe, volgens mij hoef je je echt geen zorgen te maken dat de goitrogenen afgegoten moeten worden: volgens mij is de verhitting gewoon genoeg om ze om zeep te helpen. Het zal een onomkeerbaar chemisch proces zijn dat die goitrogenen verdwijnen door verhitting.

    #121978

    fatsnotbad
    Keymaster

    Voor de volledigheid: ze verdwijnen niet 100% maar hun aantal wordt wel flink verminderd. Het advies is om te varieren met groenten in de uienfamilie, in de kolenfamilie en met een (donker)groen blad.

    Mike

    #121988

    Godsgeschenk
    Participant

    Dank je.
    Ja, dat zal ik zeker doen/doe ik al, maar dan weet ik dat ik best wel eens bloemkool in de soep mag doen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.