Bloedafname

Dit onderwerp bevat 10 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jordy 3 jaren, 6 maanden geleden.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Auteur
    Berichten
  • #4691

    Jordy
    Lid

    Hallo vanochtend moest ik dus een bloedtest laten afnemen voor o.a. cortisolwaarde,kalium,bijnieruitputting etc

    Viel me alleen op dat diegene opmerkte dat mijn bloed er enigszins langzaam uitkwam en omdat ik aangegeven had dat ik slecht tegen bloedprikken kan zei ze liever dat ze het niet af wou raffelen om mij er sneller af van te laten zijn.

    Komt dit door het vet wat ik meer eet, zoals roomboter,slagroom etc?

    Lijkt mij zelf niet goed als het bloed meer stolt en langzamer eruit komt?

    Ben toch maar even wat minder scheutig met,bv roomboter en slagroom even en zo om de dag toch maar wat kiwi’s eten mis toch wel wat fruit zo.

    Totslot, het vet van de roomboter zie er altijd rans uit na uitharding en dat krijg men in het lichaam, dus vies vet dacht dat goede vetten nooit rans werden? o.a kokosolie,olijfolie etc

    Mijn ontbijt is meestal biologische spek met roomboter en glas water.

    Voortaan maar ietswat fruit erbij? , zoals kiwi

    #93803

    Anoniem

    Meer vet dus low carb zorgt voor minder trichlycerides (vet) in het bloed dus daar kan het niet aan liggen.

    Wat bedoel je met rans vet ? Is het niet gewoon wat gestolde boter met stukjes spek en jus?

    #93804

    Jordy
    Lid

    Ok hmmmmm misschien is mijn ochtend bloed traag van begrip :p heb namelijk erg moeite met de ochtend [zacht uitgedrukt nog]

    Moet ook altijd even rustig zitten, voordat ik opsta.

    Ja dus dat betekend niet perse dat het rans vet is?

    Waaraan kan je zien dat het rans vet is of is dat lastig?

    #93805

    ruud
    Participant

    Hoi Jordy, misschien dat je nauwe aderen hebt.

    Ik had het ook, aan 1 kant vooral.

    #93806

    Tanja
    Participant

    Jordy bedoel je ranzig vet of transvet? Transvet ontstaat door een bewerking in de fabriek waarbij er waterstof aan onverzadigde plantaardige vetten worden toegevoegd. Boter is een verzadigd vet en geen transvet. Melk bevat hooguit wat natuurlijke transvetten die juist goed voor je zijn.

    #93807

    Jordy
    Lid

    Ok is daar iets aan te doen d.m.v voeding Lievergezond of beter gezegd doe jij er iets aan? 🙂

    @tanja ja ik bedoelde dat in de wokpan het er rans[ranzig] uit gaat zien het vet roomboter in dit geval bij het bakken van, bv spekjes

    #93808

    Tanja
    Participant

    Jordy vet wordt ranzig door bederf of oxidatie, meestal gebeurt dit met onverzadigde vetten, verzadigde vetten zijn stabieler en oxideren niet snel. Ranzig vet stinkt.

    #93809

    ManonG
    Lid

    Jordy, ik denk dat de boter te heet wordt en verbrand. Het vet van spek kan veel heter worden dan roomboter. De volgende keer het spek in z’n eigen vet bakken. Langzaam warm laten worden zodat eerst het vet er wat uitsmelt en dan pas verder verhitten om het echt uit te bakken.

    #93810

    Jordy
    Lid

    Vind het soms wel tegenstrijdig hier.

    Dacht dat in roomboter bakken [biologisch grasgevoerd] zo aangeraden werd?

    Hou het wel lekker bij kokosolie 😉

    Bedankt voor de reacties

    #93811

    Anoniem

    in ieder geval moet je opletten dat vet nooit gaat walmen. (zwarte rook boven de pan)

    Roomboter is supergezond. Je moet echter geen een vet laten verbranden.

    #93812

    Jordy
    Lid

    Lijkt mij stug ik bak spekjes in roomboter een korte 5minuutjes zacht tot middelmatig…..

    Zoals ik al zei ik vind roomboter een twijfel geval voor het bakken, sowieso bevalt kokosolie al tijden dus geen probleem, echter vind ik sommige dingen wel tegenstrijdig 😉

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.