Bio broodverbetmiddel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bio broodverbetmiddel

Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  autumn 4 jaren geleden.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
  • Auteur
    Berichten
  • #2607

    mijnlijf
    Participant

    Ik heb bio broodverbeteraar

    Daar zit in :biologische tarwebloem ,biologische olie en ascorbinezuur .

    en enzym van gecontroleerd biologische teelt .

    #66521

    Poekie
    Moderator

    Mogen we er op schieten of zo? ๐Ÿ˜‰

    Tarwe is not done.

    Wat voor olie is het?

    En waar komt de enzym vandaan?

    Lia

    #66522

    mijnlijf
    Participant

    er staat niet op wat voor enzymen het zijn .

    De olie is plantaardig .

    De werking van het goedje nihil !

    Ik voeg alleen nog een beetje vitamine c toe en een eitje en olijfolie en dat werkt vele malen beter .

    P.S ze verkopen het bij de zuidmolen in groesbeek .

    #66523

    ruud
    Participant

    Men zegt natuurlijk liever niet dat de olie “zonnebloemolie” betreft, want dan gaan mensen sneller gealarmeerd raken: immers verhitte plantaardige olie = transvet = giftig en verstikt de cellen, waardoor de stofwisseling in de cellen wordt verstoord.

    #66524

    Anoniem

    @ mijnlijf

    Hoezo is de werking van de plantaardige olie nihil?

    #66525

    mijnlijf
    Participant

    Hi hi ik bedoel dat mijn brood er niet beter van wordt .

    #66526

    Anoniem

    oke ๐Ÿ˜†

    #66527

    Gerard
    Participant

    Ik bak zelf speltbrood, daar gaat per brood 20 gram roomboter is en een klein beetje ascorbinezuur, om precies te zijn 0,2 gram per brood van 1000 gram. Dat is wat meer dan standaard voor tarwebrood, maar spelt kan dat beetje meer goed gebruiken om te rijzen bij gistbrood. Voor zuurdesembrood zou het best heel anders uit kunnen pakken, maar dat staat nog in de planning om uit te testen.

    Enzymen toevoegen hou ik niet van. Er zitten van nature enzymen in de spelt, de werking daarvan kan je heel simpel benutten met een voordeeg: 14 uur voor je het deeg gaat bereiden meng je de helft van het meel uit het recept met al het water. Dit laat je bij kamer temperatuur staan tot je het deeg verder gaat bereiden. Je krijgt dan veel meer smaak. Dit proces wordt ook wel autolyse genoemd. Frans stokbrood dankt er de lekkere smaak aan.

    #66528

    autumn
    Participant

    Ik zou niet weten waar je een broodverbetermiddel voor nodig hebt. Volgens mij is dit zoiets als een vraag creรซren dmv een aanbod. Ik heb wel eens een broodbakworkshop bij een biologische bakker gedaan. Zijn woorden: “Water is de beste broodverbeteraar.” Onder het kneden kregen we regelmatig wat extra water in het deeg. Was mijn deeg net goed en dan werd het weer plakkerig van dat extra water. ๐Ÿ™ Maar na even kneden had ik het water in het brood gekneed. Ik ga sindsdien meestal voor erg nat deeg. En ik smul van ieder brood.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.