Ayran

Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 3 jaren, 3 maanden geleden.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
  • Auteur
    Berichten
  • #5403

    Webmaster
    Participant

    Ik wil nog wel eens in een shoarmatent belanden, vooral na een optreden, midden in de nacht. Ik bestel dan bij voorkeur als drank Ayran, een zoute karnemelkdrank. Vandaag dacht ik: waarom maak ik die eigenlijk niet zelf? Iets na twaalven begon ik de dag met mijn traditionele halve liter kefir, maar deze keer met twee koffielepels Sole erin. Heerlijk, een aanrader!!!

    Mike

    #102338

    mijnlijf
    Participant

    Ik drink elke morgen op nuchtere maag een groot glas kefir met sole . 😀

    #102339

    zizou789
    Participant

    dit doe ik ook vaak mike. wat ook lekker is, om wat magnesiumolie er aan toe te voegen.

    aangezien veel een magnesium tekort hebben, en ik wel eens gehoord heb, dat er

    een disbalans zit tussen magnesium en calcium in de meeste melk, is het misschien goed

    om extra magnesium aan te vulllen in je kefir smoothy. misschien kan jij daar meer over vertellen mike,

    het kwam namelijk een keer bij gezondheidsradio ter sprake!

    #102340

    Tuna
    Participant

    Eet je dan ook een broodje shoarma Mike?

    #102341

    Webmaster
    Participant

    Lamsshoarma wel, ja. Laatst ook nog een keer kalfsdoner gegeten.

    Mike

    #102342

    Anoniem

    Wij eten ook nog wel eens een durum donner, maar dan met kip. Dit is dus zo’n beetje alles van de kip, zonder het orgaanvlees. Supervettig in ieder geval.

    Ja, ayran is wel lekker en vooral in Turkije zelf heel fris in de warmte. Ik zet alleen mijn vraagtekens bij de commerciele ayran. Is dat dan ook niet gepasteuriseerd en van koeien die niet enkel gras eten?

    #102343

    Webmaster
    Participant

    Ja, maar ik zit dan in de shoarmatent en heb sowieso niet 100% controle over wat ik tot me neem. Bovendien vertrouw ik erop dat mijn lichaam neemt wat het nodig heeft en de rest er de volgende dag gewoon weer uitkiepert. Dit is overigens ook mijn ervaring.

    Mike

    #102344

    Anoniem

    Ik bedoel de commerciele ayran in Turkije zelf. Zou dat verschil maken of zou dat ook zo verdorven zijn?

    Die 100% controle is er toch nooit (helaas) en daaraan blijven denken is niet bevorderlijk voor de bijnieren. Ik doe daar dus ook niet zo moeilijk over. Waar het kan, kan het, waar het niet kan, jammer dan.

    #102345

    Webmaster
    Participant

    Dan kunnen we het daar in ieder geval over eens zijn, vrysuyver!

    Mike

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.