appel allergie

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 3 jaren, 11 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #2663

    Rapunzel
    Participant

    Ik hoorde afgelopen vrijdag op de biomarkt dat iemand met een appelallergie WEL Santana’s kan eten! De reden zou zijn, dat de Santana nog een soort van oerappel is. Er is niet mee gekruist en gerommeld… Dat zegt wat over andere appels?

    #67384

    Webmaster
    Participant

    Rapunzel,

    Sorry dat ik deze zeepbel moet doorprikken maar de Santana is een vinding van de Universiteit van Wageningen:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Santana_%28appel%29

    Mike

    #67385

    Rapunzel
    Participant

    Maar er staat wel een stukje bij over appel allergie… :mrgreen:

    #67386

    E123
    Participant

    Hey Rapunzel, dat is een tijd geleden 🙂

    Mijn moeder gaf pas iemand wat boerenkool mee uit onze moestuin. Deze mevrouw vond boerenkool altijd wel lekker, maar kon er nooit goed tegen.

    Nu at ze de boerenkool bij ons uit de tuin en deze vond ze echt heerlijk. Ook was dit de eerste keer sinds jaren dat ze boerenkool kon eten zonder last te krijgen.

    Naast oer-of niet oer, spelen dus ook pesticiden en de kwaltiteit van de bodem een rol.

    #67387

    Webmaster
    Participant

    De Santana staat er om bekend dat hij goed uitpakt voor veel mensen met een appelallergie. We hebben het recentelijk hier al eerder gehad over voedselallergieen en dat deze telkens weer met eiwitten te maken hebben. Je zou het bij appels niet zo snel vermoeden, maar de zgn. appelallergie heeft wel degelijk ook met eiwitvertering te maken:

    http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2008/11/Oorzaak-appelallergie-complexer-dan-gedacht-AGD136457W/

    Mike

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.