Ammoniakgeur ontlasting

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ammoniakgeur ontlasting

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 3 jaren, 4 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #5203

    Weet iemand wat er fout gaat, als je ontlasting naar ammoniak ruikt?

    Ik las iets over eiwitvertering die dan niet optimaal werkt? Of heeft het juist te maken met het eten van te weinig koolhydraten (te weinig glucose), waardoor eiwitten verbrand worden (in de lever)?

    Het maakt me onrustig, en vooral omdat ik ook voortdurend steken heb onder mijn ribben, rechts in mijn nek, in mijn zij en in mijn (rechts)onderbuik…

    #99877

    Webmaster
    Participant

    Dat duidt op een slechte zwavelvertering, waarbij de zwavel wordt omgezet in ammoniak. Doordat je de dierlijke component in je voeding hebt verhoogd, eet je meer zwavel (zit in dierlijke producten), maar ook bijv. alles in de ui- en koolfamilie bevat veel zwavel. Een slechte zwavelvertering heeft met de lever te maken, vandaar dat je rechts onder je ribben ook last hebt. Een reeks van lever- en galzuiveringen is op z’n plaats!

    Mike

    #99878

    Dankje Mike, verhelderend!

    Heeft het hier ook niet te maken met rouleauxvorming?

    En heeft de link die ik leg met glucose (te weinig) ook nog waarheid? Omdat ik volgens mij (te snel) over ben gegaan op minimale hoeveelheid koolhydraten..

    #99879

    Webmaster
    Participant
    Quote:
    Heeft het hier ook niet te maken met rouleauxvorming?

    Ik moest even opzoeken wat het is. Ik kan hier niets zinnigs over zeggen, mij ontbreekt de kennis hierover.

    Quote:
    En heeft de link die ik leg met glucose (te weinig) ook nog waarheid? Omdat ik volgens mij (te snel) over ben gegaan op minimale hoeveelheid koolhydraten..

    Het kan, maar ook hierover kan ik niets met zekerheid zeggen. Wellicht dat andere forumleden hier hun licht op kunnen laten schijnen?

    Mike

    #99880

    Anoniem

    Ik zou het op slechte eiwitvertering gooien.

    -Daardoor gaan bacteriƫn in de darmen eiwitten verteren en maken daarbij ammoniak aan.

    -De lever krijgt veel te verwerken.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Ammoniak

    Naast wat Mike zegt, je maagzuur versterken voor een betere start van de eiwitvertering en een probiotica nemen in de vorm van kefir.

    Rouleauxvorming moest ik ook opzoeken, maar het past wel in het plaatje van de onverteerbare eiwitten. (ik zocht het achteraf op en heb niet veel verder gekeken)

    http://www.natuurpraktijkevanderneut.nl/#!bloedanalyse/cmh3

    http://www.natuurpraktijkevanderneut.nl/#!bloedanalyse/cmh3 (deze link gaat wel meteen naar de goeie pagina)

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.